امام حسن مجتبي (ع):هيچ روز و سرنوشتي مانند روز و سرنوشت تو نمي باشد اي ابا عبدالله لا يوم کيومک يا ابا عبدالله YAHoO - خواص لیمو شیرین خواص میوه ها خواص سبزیجات (یاهو)
 

خواص لیمو شیرین
 
 

 

ايران اکونوميست:گروه علمي،فرهنگي- ليموشيرين حاوي مواد مغذي مفيدي همچون ويتامين ‪ B‬و ‪ C‬و ريز مغذي‌ها، آنتي‌اكسيدان‌ها و فلاوونوييد است كه كاربردهاي متفاوتي در حفظ سلامت بدن دارند.
ويتامين ‪ B‬و انواع ريزمغذي‌هاي مفيد مانند عنصر"سلنيوم" درليموشيرين موجب به حداقل رسيدن جمعيت راديكال‌هاي آزاد موجود در ناحيه آسيب ديده معده مي‌شود.
دكتر"مسعود كيمياگر" متخصص تغذيه مي‌گويد ليمو شيرين غني از عناصر قليايي است و حالت تازه‌كننده دارد و اگر در چاي ريخته شود طعم مطبوعي به چاي مي‌بخشد.
اين ميوه در درمان سرماخوردگي و تب ناشي از بيماري توصيه شده است و خاصيت سم زدايي ازبدن را دارد.
در طب سنتي از ليمو شيرين به عنوان ميوه‌اي خنك و مفيد در رفع التهاب و تشنگي ياد مي‌شود.

 ارزش غذايي ليموشيرين :
ارزش غذايي ‪ ۱۰۰‬گرم ليموشيرين كه معادل يك عدد ليمو شيرين بزرگ است حاوي ‪ ۲۹/۸‬كالري، ‪ ۰/۷۴‬گرم پروتئين ‪ ۱۰/۵‬گرم قند ‪ ۰/۱۴‬گرم چربي ‪ ۲/۸‬گرم فيبر ‪ ۱۰‬ميكروگرم اسيد فوليك ‪ ۱۵۰‬ميليگرم پتاسيم و ‪ ۵۳‬ميليگرم ويتامين ‪ C‬است.

تركيبات ليمو شيرين:
اسيد سيتريك و ويتامين ‪ :C‬مهمترين تركيبات قابل توجه ليموشيرين ، اسيد سيتريك و ويتامين سي است. چنانچه فردي دو عدد ليموشيرين متوسط در طول روز بخورد عملا ويتامين سي مورد نياز روزانه بدنش تامين شده‌است.
مزيت ليموشيرين در مقايسه با پرتقال اين است كه با كالري كمتري نسبت به پرتقال، همان مقدرا ويتامي سي را به بدن مي‌رساند.
نقش پيشگيري‌كننده ويتامين سي موجود در اين ميوه از بروز سرماخوردگي و سرطان‌ها به اثبات رسيده است.
درصورت مصرف ميوه ليموشيرين با پوست داخلي مقدار ‪ ۷۷‬ميلي گرم ويتامين سي به بدن مي‌رسد. در حالي كه مصرف آن بدون پوست داخلي، فقط داراي ‪۵۳‬ ميلي گرم ويتامين سي است.
بنابراين توصيه شده است كه ليمو شيرين را با پوست داخلي مصرف كنند.
پتاسيم: پتاسيم به مقدار قال توجهي در ليموشيرين يافت مي‌شود، اين عنصر از جمله تركيباتي است كه مي‌تواند از بروز بيماري قلبي - عروقي پيشگيري كند و همچنين بين آب و الكتروليت‌هاي بدن تعادل برقرار نمايد.
اسيد فوليك: اسيد فوليك موجود در ليموشيرين نسبت به ميوه‌هاي ديگر بيشتر است و نقش موثري در پيشگيري از كم خوني ايفا مي‌كند.
افرادي كه مبتلا به كم خوني به خصوص كم خوني از نوع اسيد فوليك هستند بايد اين ميوه را مصرف كنند.
كلسيم : اين ميوه از ميوه‌هاي پركلسيم محسوب مي‌شود و در جلوگيري از پوكي استخوان به خصوص در زنان نقش موثري را ايفا مي‌كند.
همچنين ليموشيرين حاوي مقادير زيادي فسفر، منيزيم و سديم است.
پزشكان مصرف روزانه يك ليمو شيرين را به كليه مبتلايان به ناراحتي معده توصيه مي‌كنند و خوردن آن را بلافاصله پس از غذا منع كرده اند.

 ليموشيرين چرا تلخ است؟
علت تلخي ليموشيرين، وجود موادي به نام نارنجين و ليمونين است.
مهندس عليرضا پيوندپور كارشناس بيوشيمي و استاد دانشگاه درباره تلخي ليموشيرين مي‌گويد: هر چه مواد قليايي در يك ماده طبيعي مانند ميوه بيشتر باشد، ميوه اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار گيرد، طعم آن به تلخي مي‌گرايد.
وي مي‌گويد هنگامي كه ليموشيرين را برش مي‌زنيم، ليمونين و نارنجين موجود در آن با اكسيژن هوا تركيب شده و تلخ مي‌شود.
در بين مركبات، نارنج و ليمو هر دو اين خاصيت را دارند و هر چه درجه شيريني يك ميوه بيشتر باشد تلخي خود را بيشتر نشان مي‌دهد.
اين كارشناس مي‌گويد تلخي اين ميوه اثر منفي بر سلامت و دستگاه گوارش انسان ندارد و اين ويژگي جزء طبيعت اين ميوه محسوب مي‌شود.
ليموشيرين مطلوب و خوب، پوست نرم دارد و هر چه سنگين‌تر باشد، پرآب تر است.

خواص دیگر میوه ها و سبزیجات

 

صفحه اصلی وب

 

+ نوشته شده توسط س.س در شنبه دهم مرداد 1388 و ساعت 18:54 |